Termická podstata potravin
Termická podstata vychází z čínské medicíny, která pracuje právě s energií člověka. Nejnovější výzkumy v oblasti kvantové fyziky ukazují, že vše je primárně energetické pole, která nějak vibruje a ovlivňuje své okolí a samozřejmě je ovlivňováno vnějším prostředím a reaguje různě na různé vibrace. Není tedy od věci uvědomit si, že potraviny, které jíme nás opravdu ovlivňují.
Rozlišujeme pět základních stupňů: studená, horká, chladná, teplá a neutrální. Nejedná se však o kulinární úpravu. Např.zelenina je ze své podstaty chladná. Pokud máte oslabenou činnost sleziny, syrovou zeleninu nejezte, potřebujete polévky. Slezina vyžaduje teplou termiku ke své správné funkci. Ale feferonka je už horká, vyvolá v těle naprosto jiné procesy než paprika.
Džusy a čerstvé ovocné šťávy jsou chladné, v létě vás osvěží, v zimě oslabí, bez ohledu na množství vitamínů. Naučit se stravovat podle termické podstaty není složité a může vám vyřešit mnohé zdravotní problémy s trávením. Více např. ZDE